Zendingscommissie

Zendingscie 3Onze taak is het bevorderen van het zendingsbewustzijn in onze gemeente en de gemeente op te wekken om de zending financieel te steunen.
Dit doen wij door middel van publicaties in de kerkbode of het gemeentemagazine ‘Rondom de kerk’, de verkoop van de GZB-dagboekjes ‘Een handvol koren’ en het organiseren van zendingsavonden.
Voor de zendingsavond wordt meestal een spreker of spreekster uitgenodigd, die over het zendingswerk in een bepaald land komt vertellen.
Financiële middelen brengen we bijeen door het organiseren van
- een jaarlijkse snuffelmarkt
- deelname aan de braderie
- creatieve voorjaars-, najaars- en kerstworkshops
- deelname aan de moonlight shopping (verkoop van vogelvoer- en kerstdecoraties)
- de activiteit Boekenruilen & Spelletjes
Wij ondersteunen hiermee diverse doelen, die jaarlijks variëren.Zendingscie 1
Middels een jaarverslag en een financieel verslag legt de commissie verantwoording af aan de kerkenraad.

Momenteel bestaat de commissie uit zeven leden:
Judith Beij
Betty de Graaf (penningmeester)
Karin van Haaften (secretaris)
Janny Riedijk
Arina de Rijke
Chris van der Spaan (voorzitter)
Willy Westerlaken

Voor informatie kunt u contact opnemen met Janny Riedijk tel. 0166-692782 of Willy Westerlaken, tel. 0166-663696.
Zendingscie 2

Tot ziens bij één van onze activiteiten.
Iedereen is van harte welkom!

Rondom de kerk

Het gemeenteblad 'Rondom de kerk' verschijnt drie keer per jaar: kort voor Pasen, voor de start DSC05733 1
van het winterwerk in September en kort voor het Kerstfeest.
Naast een meditatie kunt u in 'Rondom de kerk' informatie vinden over de verenigingen, catechisaties, commissies en alle andere activiteiten in onze gemeente.
De redactie wordt gevormd door Leanne Goedegebuure, Jeanne Post, ds. Post en Albert Zwerus.
Kopie voor 'Rondom de kerk' dient 4 weken voor verschijnen te worden gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Door op onderstaande link te klikken kunt u het september 2017 nummer inzien.

'
http://ceu.editoo.nl/flip/?publication=1357084i12', '', 'toolbar=no,location=no,status=no,menubar=no,scrollbars=yes,resizable=yes,width=780,height=580')

Crèche

Elke zondagmorgen is er kinderoppas in de Schuilplaats.
Voor informatie kunt u terecht bij Leanne Goedegebuure, tel. 06 28 18 67 96

Creche

Boekenruilen & spelletjesmiddag

Vanaf oktober tot en met mei is er op woensdagmiddag om de 4 à 5 weken van 14.00u tot 16.30u een leuke en gezellige middag in de Schuilplaats.BoekenruilenSpelletjes2
De datums vindt u in de agenda in de kerkbode en in Rondom de kerk.

Er is een gezellige koffiehoek met koffie, thee of fris en iets lekkers erbij te koop.
Je kunt er spelletjes doen of kleuren of tekenen of een puzzel maken en je kunt ook een spel of puzzel ruilen of kopen.
Je kunt er sjoelen – en op het eind van het seizoen winnen de 4 personen met de hoogste score een prijsje.
Er is een heel ruime keus aan boeken voor jong en oud, die je kunt ruilen of kopen .
De opbrengst is voor de kerk en de zending.

Kinderboeken - Bijbelse vertellingen - Jeugdboeken - Romans - Streekromans - Christelijke boeken - boeken over het Koningshuis - Kookboeken.BoekenruilenSpelletjes3

U en jij bent van harte welkom!

BoekenruilenSpelletjes1

Activiteitencommissie

In 2010 is er door de Hervormde Gemeente te Stavenisse een activiteitencommissie gevormd om het 100 jarig jubileum van het kerkgebouw in 2011 te vieren.
Wat voor één jaar bedoeld was, heeft daarna een breder gevolg mogen krijgen.
Helaas lukt het nu niet meer om voldoende mensen voor de commissie te vinden.
Omdat de activiteiten een waardevolle bijdrage aan ons gemeenteleven leveren heeft de kerkenraad besloten om het werk ad hoc voort te zetten.
Concreet betekent dit dat per activiteit een kerkenraadslid als contactpersoon zal optreden.
De contactpersoon zal de activiteit samen met andere gemeenteleden organiseren.

Voor 2018 is tot dusverre tot de volgende activiteiten besloten:

19 mei - Vissen op de Oosterschelde
Contactpersoon: Albert Zwerus
Organisatie: Arina en Aalt de Rijke

15 september - Startmiddag
Contactpersoon: Albert Zwerus
Organisatie: Werkgroep Startmiddag

17 december - Kerstzangavond m.m.v. Gelegenheidskoor Stavenisse en het Thools Mannenensemble
Contactpersoon: Rens Goedegebuure

De activiteiten worden van geval tot geval beoordeeld.
Nieuwe initiatieven zijn van harte welkom.

Pagina 1 van 2